- Menu przedmiotowe
- Bank Żywności
- Efekty 2017
Efekty 2017
Podprogram 2017 – efekty
-
Ośrodek Pomocy Społecznej w Domaszowicach przy współpracy z Bankiem Żywności w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe(groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-
mięsne (szynka drobiowa, wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju,
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-
tłuszcze (olej rzepakowy),
-
dania gotowe ( gulasz wieprzowy z warzywami).
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 405 osób znajdujących się w trudnej sytuacji
życiowej z terenu Gminy Domaszowice.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 20 2241 ton żywności;
- 1 872 paczki żywnościowe
5. W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej
przeprowadzono warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
-
Kulinarne - 1 spotkanie dla 17 uczestników