Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu WCAG
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Efekty 2017

 

Podprogram 2017 – efekty

 

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Domaszowicach przy współpracy z Bankiem Żywności w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.


 

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe(groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju,

  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe ( gulasz wieprzowy z warzywami).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 405 osób znajdujących się w trudnej sytuacji

życiowej z terenu Gminy Domaszowice.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 20 2241 ton żywności;

- 1 872 paczki żywnościowe


 

5. W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej

przeprowadzono warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • Kulinarne - 1 spotkanie dla 17 uczestników